Види гребінців для волосся і який коли краще використовувати

Статті
18 Квітень 2024
82
  1. Гребінці та типи волосся
    1. Для кучерявого волосся
    2. Гребінці для прямого волосся
  2. 8 основних видів гребінців для волосся
    1. Гребінці з тонкими зубцями
    2. Гребінці з широкими зубцями
    3. Масажна щітка-подушечка
    4. Брашинг
    5. Гребінець зі шпильковим хвостом
    6. Гребінь
    7. Гребінець для фарбування
    8. Скелетний гребінець
  3. Вибір правильного гребінця – секрет красивого та здорового волосся

Кожна дрібниця в процесі догляду за волоссям може мати велике значення. Навіть звичайна розчіска, призначення якої – розплутувати пасма, здатна вплинути на їхній вигляд, стан та рівень складності створення зачісок. Гребінці для волосся бувають різних форм та розмірів – перукарі потурбувалися про те, щоб створити краще знаряддя для зручного повсякденного догляду. Досі вибираєш їх за настроєм і вважаєш, що єдиний спосіб вибрати ідеальний інструмент – це тестування? Ця стаття допоможе тобі почуватися впевнено, вибираючи нову щітку для волосся.

Гребінці та типи волосся

Моделі різних типів відрізняються за формою та розташуванням зубчиків. Ці характеристики визначають їхнє призначення та ефективність. Який різновид аксесуарів для волосся буде кращим саме для тебе?

Для кучерявого волосся

Пасма, що завиваються, потребують особливого та дбайливого догляду. Оптимальний вибір гребінець для кучерявого волосся – модель із широкими зубчиками, яка береже локони та зберігає їхній природний рисунок. Також можна використовувати щітку-лопатку, але важливо робити це обережно, щоб уникнути можливих пошкоджень або ламкості.

При розчісуванні кучерів рекомендується починати з кінчиків та поступово просуватися до коренів. Це допоможе запобігти ламкості, неприємним відчуттям та пошкодженню. Важливо уникати розчісування сухого кучерявого волосся, оскільки це може викликати пушіння та ламкість.

Гребінці для прямого волосся

Хоча за локонами, які не завиваються, простіше доглядати, це не означає, що в цьому процесі можна обійтися без спеціального гребінця. Краще за все з завданням справляються моделі з дрібними зубцями, які рівномірно розгладжують пасма. Також для створення гладкої укладки використовують щітку-лопатку.

При розчісуванні прямого волосся краще рухатися від коренів до кінчиків – це допоможе рівномірно розподілити природні олії та створити полірований вигляд. Також варто уникати розчісування мокрих локонів, оскільки це може призвести до ламкості та пошкодження.

8 основних видів гребінців для волосся

Любиш експериментувати з укладанням пасом та зачісками? Тоді тобі знадобиться більше інструментів. Аби не купувати зайвого, дізнайся про призначення різних типів гребінців та впевнено вибирай найкраще саме для тебе.

Гребінці з тонкими зубцями

Вони чудово підходять для:

  • щоденного догляду за тонким або прямим волоссям;
  • акуратних укладок;
  • створення витончених образів.

Завдяки тонким зубчикам, які щільно розташовані, такі моделі сприяють здоров’ю локонів, розподіляючи природні олії від шкіри голови до кінчиків волосся, сприяючи приємному блиску та зменшуючи накопичення жиру біля коренів.

Гребінці з широкими зубцями

Ідеальні для:

  • густого, кучерявого та текстурованого волосся;
  • запобігання ламкості.

Такі моделі можна використовувати для мокрого волосся, щоб рівномірно розподілити косметичні продукти (наприклад, олію, кондиціонер або маску). Через розташування зубців на значній відстані виріб не буде розтягувати пасма, що допоможе уникнути їх травмування. Додатковий приємний бонус – відчуття релаксу завдяки м’якій масажній дії щетинок гребінця на шкіру голови.

Масажна щітка-подушечка

Така модель часто використовується професійними перукарями. Сплутати її з аналогами доволі важко, адже щітка відрізняється основою овальної форми та поверхнею з повітряною подушкою. Завдяки компактному дизайну та зручній ручці це чудовий інструмент для повсякденного використання.

Головними перевагами щітки-подушечки є:

  • здатність розгладжувати сухе сплутане волосся;
  • швидке та ретельне розчісування;
  • антистатичний ефект – деякі моделі допомагають уникати електризації волосся завдяки наявності спеціального покриття.

Окремі різновиди щітки-подушки використовуються для нарощеного волосся. Перед покупкою зверни увагу на матеріали, з яких виготовлений конкретний виріб, та на особливості його будови.

Брашинг

Цей інструмент часто називають щіткою для волосся. Моделі відрізняються між собою різновидом матеріалів, а також діаметром. Використовувати брашинг можна для кількох цілей:

  • витягування та випрямлення неслухняних локонів;
  • створення додаткового прикореневого об’єму;
  • завивання пасом.

При роботі з брашингом важливо враховувати стан волосся. Якщо воно тонке та послаблене, варто вибрати інструмент зі щільною та густою щетиною. Він зможе надати додаткового об’єму.

Гребінець зі шпильковим хвостом

Це один із головних інструментів перукарів та стилістів, що точно не буде зайвим у твоєму арсеналі. Така модель чудово підходить для:

  • розділення волосся на пасма та прядки;
  • створення складних зачісок, рівних ліній на голові;

Розчіска для волосся з загостреним кінчиком – один з універсальних перукарських інструментів. Вона стане в пригоді при домашньому фарбуванні, випрямленні локонів та створенні різноманітних зачісок: від дитячих кісок до складних вишуканих вечірніх образів.

Гребінь

Чудовий вибір для тих, хто прагне додаткового об’єму та експериментів. Це один із класичних та найпоширеніших перукарських аксесуарів, який може використовуватися для вирішення різних задач:

  • розплутування пасом;
  • створення начосу тощо.

Конкретна сфера застосування тієї чи іншої моделі залежить від типу матеріалів, з яких виготовлений гребінь, а також частоти зубців. Наприклад, вироби з силіконовими зубчиками є делікатними, підійдуть для розчісування нарощеного волосся. А моделі, у яких вони тонкі та щільно розташовані, допоможуть швидко начесати локони та створити додатковий об’єм.

Гребінець для фарбування

Це специфічний перукарський інвентар із великою пласкою поверхнею та одним рядом коротких зубчиків, призначений для рівномірного розподілу засобів під час косметичних процедур. Він є важливою частиною арсеналу перукарів, може знадобитися тим, хто фарбує волосся вдома. Перевагами використання спеціального гребінця є:

  • наявність пласкої основи для рівномірного розподілу фарби;
  • захист шкіри голови завдяки заокругленим краям;
  • запобігання сплутуванню локонів;
  • простота очищення після використання.

Спеціальний інструмент колориста додає зручності під час роботи та дозволяє отримувати кращі результати завдяки точному та рівномірному розподілу фарби.

Скелетний гребінець

Специфічна назва була дана перукарському аксесуару за його зовнішній вигляд. У всьому іншому це звичайний гребінець, що може використовуватися повсякденно. Його унікальними особливостями є:

  • простий догляд;
  • рідке розташування зубчиків, що допомагає досягти шовковистості волосся та розчесати його без пошкоджень;
  • здатність до створення прикореневого об’єму;
  • можливість використання на вологому волоссі під час сушіння.

Це відмінний інструмент для догляду за густими прямими пасмами. Проте варто брати до уваги, що вона може зруйнувати кучері під час сушіння феном. Для збереження завитків краще попередньо розчесати локони й укладати їх руками, не використовуючи додаткові перукарські інструменти.

Вибір правильного гребінця – секрет красивого та здорового волосся

Незалежно від твого типу волосся, його довжини, густоти та бажаного стилю, існують гребінці, які найкраще впораються з завданням стилізації та розплутування, а також допоможуть уникнути пошкодження пасом. Потурбуйся про те, щоб твої локони виглядали краще, а процес догляду дарував лише позитивні емоції, – знайди час на вибір гребінця в Аврорі, скориставшись перевагою широкого асортименту товарів.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті