Щоденний догляд за обличчям: покрокова інструкція

Статті
22 Травень 2024
108
  1. Чому щоденний догляд за обличчям такий важливий
  2. Покроковий догляд за обличчям вранці
    1. Крок 1. Очищення
    2. Крок 2. Тонізація
    3. Крок 3. Сироватка
    4. Крок 4. Крем під очі
    5. Крок 5. Зволоження
    6. Крок 6. Захист від сонця
  3. Етапи догляду за обличчям ввечері
    1. Етап 1. Двоетапне очищення
    2. Етап 2. Тонізація
    3. Етап 3. Сироватка
    4. Етап 4. Крем під очі
    5. Етап 5. Нічний крем
  4. Визначення типу шкіри – головна передумова правильного догляду

Можливо, ти помічала, що гарний зовнішній вигляд тісно пов’язаний з настроєм та почуттям впевненості? Гладка, пружна та сяюча здоров’ям шкіра – це те, що хочеться бачити у дзеркалі кожного дня. Насправді такий її стан – це не просто везіння чи виграш у генетичну лотерею. Твоя мрія може легко стати реальністю – варто лише дізнатися, як правильно доглядати за обличчям, та почати робити впевнені кроки назустріч самовдосконаленню. Ця стаття розповість тобі, з чого варто починати.

Чому щоденний догляд за обличчям такий важливий

Приділивши лише декілька хвилин якісному очищенню, тонізації та зволоженню шкіри вранці та ввечері, ти зможеш суттєво покращити її стан вже за декілька місяців. Часто лінуєшся та не можеш себе заставити сісти за туалетний столик? Твоєю мотивацією можуть стати наступні 5 переваг регулярного догляду за шкірою обличчя:

Хоча час від часу балувати себе досить корисно, у питанні підтримання краси ніколи не можна піддаватися лінощам. Постійний та систематичний догляд за обличчям є надзвичайно важливим, оскільки наша шкіра потребує постійної уваги і дбайливого ставлення. Інколи здається, що усе гаразд, і можна дозволити собі пропустити ранішню чи вечірню рутину. Але пам’ятай, що рано чи пізно шкіра може відзвітувати про зневагу.

Покроковий догляд за обличчям вранці

Ранковий догляд призначений для того, щоб правильно підготувати шкіру до майбутнього дня. Яким би він не був – сонячним та теплим, морозним та вітряним або навіть спокійним та домашнім – потрібно зробити все необхідне для здоров’я та правильного догляду за обличчям. Розгляньмо кроки, які допоможуть створити ефективну та приємну ранкову рутину.

Крок 1. Очищення

Навіть якщо ти декілька разів переставляла будильник, не можна залишати свою шкіру вранці брудною. Для очищення обличчя краще використовувати спеціальні засоби: гелі та пінки. А сам процес вмивання займає лише хвилину. Просто ретельно розподіли трохи засобу по обличчю та змий водою. У крайньому разі, щоб прискорити процес, можеш використати спеціальну косметичну вологу серветку, поки вариш ранкову каву.

Засоби з керамідами, гліцерином або гіалуроновою кислотою допомагають зволожити суху шкіру. Косметика з пероксидом бензоїлу, гліколевою, саліциловою кислотою або олією чайного дерева може допомогти контролювати надлишок жиру та зменшити появу прищів.

Крок 2. Тонізація

Тонік – це один з тих продуктів у догляді за шкірою, ефективність якого викликає суперечки. Проте насправді він виконує декілька важливих функцій:

Звісно, якщо ти дуже поспішаєш, цей етап можна виключити з ранкового догляду за обличчям. Проте варто приділити декілька секунд тому, щоб змочити ватний диск тоніком та швидко протерти шкіру. Якщо вона суха та чутлива, вибирай засіб з гіалуроновою кислотою або рожевою водою. Тоніки з саліциловою кислотою або гамамелісом ідеально підходять для жирної та схильної до появи вугрів шкіри.

Крок 3. Сироватка

Сироватки та бустери – це косметичні продукти спрямованої дії. Вони містять високу концентрацію активних речовин та максимально ефективні у досягненні певного ефекту: звуженні пор, вирівнюванні тону обличчя, живленні, наданні блиску тощо. Саме вранці краще використовувати сироватки з антиоксидантним ефектом, наприклад з вітаміном С, Е та ніацинамідом.

Крок 4. Крем під очі

Цей етап ранкового догляду необов’язковий, проте вкрай бажаний. Адже тонка шкіра під очима вимагає особливого ставлення. Чудовим вибором у якості денного крему стане засіб зі зволожувальними пептидами, антиоксидантами і SPF. Крім того, варто врахувати особливості стану шкіри під очима. Наприклад, крем з кофеїном буде стимулювати кровообіг, що допоможе швидше позбутися темних кіл та набряків.

Крок 5. Зволоження

Використання зволожувального крему є важливим етапом догляду, адже саме він захищає шкіру від втрати вологи. Правильно підібраний засіб також здійснюватиме себорегулювальну дію. Проте дуже важливо брати до уваги склад крему для обличчя. Зволожувальні засоби з керамідами, гліцерином або маслом ши краще підходять для сухої шкіри. Якщо вона жирна або схильна до появи вугрів, шукай безмасляні або легкі гелеві зволожувальні креми, які не закорковують пори.

Крок 6. Захист від сонця

Використання протисонцевого захисту – важливий завершальний етап ранкової рутини. Його регулярне застосування зменшує ризик виникнення раку шкіри, фотостаріння та появи пігментації. Фахівці радять використовувати захист від сонця постійно протягом усього року.

Етапи догляду за обличчям ввечері

Повертаючись додому з відчуттям втоми, так не хочеться думати ще й про догляд за обличчям. Проте шкіра не вибачить тобі такої недбалості, адже саме ввечері вона переходить у режим відновлення. Залишки бруду та декоративної косметики перешкоджатимуть цьому процесу, тоді як правильне очищення та якісний крем можуть допомогти. Що ж потрібно використовувати у вечірньому догляді за обличчям?

Етап 1. Двоетапне очищення

Ретельне видалення макіяжу – один із найвідповідальніших кроків вечірньої рутини. Для цього чудово підходить міцелярна вода, яка здатна розчинити декоративну косметику, що допоможе усунути її без надмірного тертя та травмування шкіри. У якості другого етапу чудово підійде гель, пінка або емульсія, навіть та, яка використовувалася тобою вранці. Варто лише вибрати засіб, що не стягує та не пересушує шкіру.

Етап 2. Тонізація

Тонік налаштовує шкіру на поглинання корисних інгредієнтів, які містяться у складі поживного вечірнього крему та сироватки. Він також допомагає позбутися залишків забруднень на обличчі та ретельно очистити пори.

Етап 3. Сироватка

Засоби з альфа-гідроксикислотами (АНА) або ретинолом насправді краще використовувати саме у вечірньому догляді, оскільки ці компоненти можуть підвищити чутливість до впливу ультрафіолетових променів. Якщо ж вибрана тобою сироватка містить УФ-нейтральні активні компоненти, наприклад, гіалуронову кислоту, можна використовувати її у вечірньому та ранковому догляді.

Етап 4. Крем під очі

Засіб для вечірнього догляду може мати більш густу та жирну консистенцію, адже вночі ти можеш не хвилюватися, що макіяж «попливе». Нічні креми зазвичай відрізняються більш потужною відновлювальною дією та можуть містити інгредієнти, що підвищують чутливість шкіри до сонця.

Етап 5. Нічний крем

Використання нічного крему допоможе посилити природні процеси відновлення та зволоження шкіри. Це дозволить суттєво покращити її стан. Звісно, ти можеш використати той самий зволожувальний крем, що і вранці (якщо він не містить SPF). Проте чудовим варіантом також може стати багатший за складом засіб.

Вечірні процедури краще починати принаймні за 1 годину до сну. Завдяки цьому косметика добре вбереться та не забруднюватиме подушку.

Визначення типу шкіри – головна передумова правильного догляду

Звісно, регулярність та послідовність догляду за обличчям є вкрай важливими для збереження здоров’я та краси. Проте однією з головних передумов ефективності косметики є її правильний вибір відповідно до особливостей твого типу шкіри. Правильно визначити його доволі просто:

  • нормальний. Жирність та зволоженість збалансовані, тому шкіра не є ані сухою, ані жирною. Вона не має акне чи запалень, не лущиться та не є чутливою до використання тих чи інших засобів;
  • сухий. Шкірний бар’єр порушений через брак зволоження, що призводить до витончення, чутливості, лущення;
  • жирний. У порах утворюється надлишок себуму, що робить шкіру блискучою. Через закорковування пор вона схильна до появи прищів;
  • комбінований. Зазвичай жирною залишається Т-зона – область чола, носа та підборіддя. Решта обличчя може мати ознаки сухої шкіри;
  • чутливий. Шкіра легко подразнюється через косметику, погодні умови чи навіть продукти харчування. Після нанесення неправильно підібраних засобів на ній можуть виникнути подразнення та почервоніння, а печіння та свербіж підсилять дискомфорт.

Вибір засобів відповідно до твого типу шкіри та уважне ставлення до її потреб разом із регулярністю догляду є головними передумовами збереження молодості та краси протягом багатьох років. Завдяки широкому асортименту засобів для догляду за обличчям в Аврорі та нашим помірним цінам ти зможеш вигідно придбати якісну косметику, що відповідає твоїм потребам на кожному з етапів ранкового та вечірнього догляду.

 

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті